Завршили пројекат За чистије и зеленије школе Војводине! (2012)


Братство јединство

Ослобођења 6

21466 Куцура

021/797-905, 797-906

Веб сајт: www.osbratstvojedinstvokucura.edu.rs

Блог: osbratstvojedinstvokucura.wordpress.com

Имејл: oskucura@open.telekom.rs

 

  

ПРОЈЕКАТ

ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ

ВОЈВОДИНЕ

ШК. 2011/2012. године

 

ИЗВЕШТАЈ

Извештај о реализацији пројекта

Наша школа је и ове школске 2011/2012.  године одлучила да се укључи у пројекат Чистије и зеленије школе Војводине Покрајинског секретаријата за екологију и образовање.

v     Координатори пројекта

Координатори пројекта су професори Весна Рагаји Цап, Славка Хромиш, Славица Чељовски, Мирјана Бокан, Маријана Петричевић, Славица Бајор, Владимир Бесермињи, Ивица Марковић и Адријана Јоксимовић.

Тим је осмислио низ активности  у оквиру пројекта.  Ове године нам је било најинтересантније да се бавимо рециклажом и озелењавањем простора у школи.

v     Активности у оквиру пројекта

             Рециклажа

  • Ученици трећег разреда су под координацијом своје учитељице Мирјане Бокан учили о рециклажи, а своје знање су практично применили израђујући држаче за оловке рециклирајући лименке. Њихови производи били су  понуђени за продају на новогодишњем школском вашару.
  • Ученици четвртог разреда су са својом учитељицом Славком Хромош рециклирајући направили осмомартовске поклоне за своје маме. Њихова активност се огледала у томе да направе вазе од пластичних флаша. Рециклажом су се бавили на часовима природе и друштва и чувара природе. Флаше су украшавали по свом избору и тако украшене поклонили су их својим мамама.
  • На часовима еколошке секције ученици IV разреда са својом учитељицом Славком Хромиш рециклирали су стари папир (новине). Од њега су направили подлогу за слику. Заједнички су радили и добили различите подлоге. Свака подлога је била интересантна , а на неки начин посебна. Што је било више боја у новинама, то је подлога имала више нијанси. Тако нијансиране подлоге ученици су украшавали цветним аранжманима од колаж папира.

Готове слике красе нашу учионицу, а биле су изложене и на изложби ученичких радова поводом Дана школе 9. маја 2012. године

             Озелењавање школског дворишта

  • И ове године издвојили смо једну суботу у априлу како бисмо уредили просторије школе и школског дворишта. Наши ученици су били позвани да тог дана донесу саднице цвећа или семе за цвеће, као и прибор за уређивање баште како би уредили један део школског дворишта и како би у њему засадили биљке. Будући да су били веома мотивисани, наша акција је успела. Баште су биле окопане, трава почупана, а саднице и семе засађени.

С поштовањем,

Чланови тима

Директор школе

Ксенија Међеши

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s