Приредба поводом Школске славе Светога Саве

Приредба поводом Школске славе Светога Саве одржана је 28.1.2019. године у Дому културе у Куцури. Приредби су присуствовали ученици, њихови родитељи, суграђани и сви запослени наше школе. Након светосавске химне гостима се обратила Славица Бајор, директор школе.
„Поштовани просветни радници, поштовани ученици, драги гости,
Сваке године, па тако и ове, обележавамо дан Светог Саве, првог просветитеља у Срба и заштитника православља.
Још пре осам векова, Растко Немањић, Свети Сава, поставио је драгоцене темеље школства. Његово животно дело представља цивилизацијску вредност која нас подсећа на то да су улагање у младе и брига о њима најсигурнији пут да се изгради боље и напредније друштво.

То вельки дзень за шицких тих хтори за школу вязани зоз роботу, алє и за тих хтори зоз своїма малима крочаями крачаю ґу вельким подняцом.
То дзень у хторим славиме прави вредносци хтори нам вельки Святи Сава зверел на чуванє од забуца.
Жадали бизме же би нам моц, а насампредз мудросц Святого Сави, була приклад за живот и инспирация за тото як пренайсц власну драгу и спокой през власне жице.
Искористићу прилику да похвалим све наше ученике који поред редовне наставе улажу труд и у ваннаставне активности. Похваљујем и ученике који су постигли запажене резултате у 1. полугодишту учешћем на ликовним конкурсима и спортским такмичењима у пливању, каратеу, фудбалу и џудоу. Свим ученицима, учитељима и наставницима желим пуно успеха на предстојећим такмичењима.
Нека нас дух светосавља подсети на то колико је наша улога важна и нека нас охрабри у искушењима која су пред нама.
Желим да подсетим све присутне да смо прва школа у општини Врбас која је ушла у пројекат Електронски Дневник, једина школа у општини Врбас која има 5 учитеља и наставника у пројекту „2000 дигиталних учионица“ и једина школа која има наставника српског језика у овом пројекту. Због тога је Издавачка кућа „Клетт“ одабрала нашу наставницу Јасминку Олић Илчешин да врши презентације дигиталних уџбеника у осталим школама општине Врбас. Наставница Јасминка је поред овог пројекта укључена и у пројекат „Читалачки маратон“ и успешно координира радом Тима за инклузивно образовање наше школе. Написала је и режирала представу „Побркане бајке“ и заједно са својим ученицима наступала на школским приредбама и на манифестацији „Врба 2018“ у Врбасу. Сваке године са својим ученицима учествује на такмичењима и литерарним конкурсима и осваја награде. Навешћу награде само за последњих 10 година, а има их много више.
2009/10. 3. место на општинском такмичењу из српског језика
2010/11. 1. место на општинском такмичењу из српског језика
2011/12. 3. место на општинском такмичењу из српског језика
2012/13
1. место на литерарном конкурсу Народне библиотеке «Данило Киш»
Похвалницу на Смотри ћириличне писмености
Пласман на зонску смотру рецитатора
2014/15. Учешће на литерарном конкурсу Народне библиотеке «Данило Киш» на тему «Замислите» поводом „Светосавских дана“

2015/16. два 2. места на општинском такмичењу из Књижевне олимпијаде
једно 1. и једно 2. место на окружном такмичењу из Књижевне олимпијаде
2016/17. 2. место и треће место на општинском такмичењу из Књижевне олимпијаде
3. место на окружном такмичењу из Књижевне олимпијаде
3. место на Смотри ћириличне писмености
2017/18. 2. место на општинском такмичењу из Књижевне олимпијаде
3. место на окружном такмичењу из Књижевне олимпијаде

Овим поводом похваљујем наставницу Јасминку Олић Илчешин и додељујем јој Светосавску похвалницу за све досадашње успехе и за велику љубав што следи предивне узоре старог Србског писма Светосавског и његову лепоту преноси Српским поколењима.
И на крају, желим да се захвалим учитељицама и наставницама које сваке године припремају светосавску приредбу, а посебно похваљујем наставнице Бојану Петровић и Маријану Петричевић.
Уз најбоље жеље, срдачно вам свима честитам школску славу – Савиндан.“

Овај унос је објављен под Свечаности-приредбе и прославе. Забележите сталну везу.